Pliki do pobrania:
– Karta zgłoszenia do zawodów 2019
– Karta informacyjna Puchar Mikado
Zarząd Okręgu Polskiego Związku Wędkarskiego w Słupsku, na zlecenie Zarządu Głównego PZW organizuje w dniach 31.05. – 02.06.2019 ogólnopolskie zawody brzegowo – plażowe z cyklu GPx Polski „ PUCHAR MIKADO 2019”, jako kontynuację zawodów „Leszcz Orzechowa” Zawody zostaną rozegrane w klasyfikacji indywidualnej w dwóch turach i trzech sektorach zgodnie z „Zasadami Organizacji Sportu Wędkarskiego w PZW”. Sędzią Głównym zawodów będzie sędzia klasy krajowej kol. Józef Janowski, Sędzią Sekretarzem – sędzia klasy krajowej kol. Jerzy Nurzyński. Sędziowie Sektorowi : kol. Piotr Jóźwiak, kol.Tomasz Rozenek i kol. Michał Markiewicz – z klasą sędziowską krajową lub okręgową.
Patronat honorowy: Jacek Graczyk – Burmistrz Miasta Ustka, Anna Sobczuk – Jodłowska – Wójt Gminy Ustka, Andrzej Krawczuk – Okręgowy Inspektor Rybołówstwa Morskiego, Wojciech Kurowicki – Prezes firmy Abramis – właściciela marki Mikado, Stanisław Podlewski – Dyrektor OSiR w Ustce, Teodor Rudnik – Prezes ZG PZW, Zdzisław Ardzijewski – Prezes ZO PZW w Słupsku.
Prawo startu w zawodach z cyklu Grand Prix mają członkowie PZW, posiadający potwierdzenie opłaty za wędkowanie na wodach morskich wraz z dowodem osobistym, posiadający licencję sportową i aktualne badania lekarskie ( lub podpiszą oświadczenie zdrowotne) zgłoszeni przez macierzyste Okręgi i Kluby PZW. Podczas zawodów (nad wodą) wszyscy zawodnicy muszą przy sobie posiadać aktualną opłatę za wędkowanie na wodach morskich wraz z dowodem osobistym.
Dodatkowe informacje:
Ryby łowione (punktowane) w zawodach i ich wymiary ochronne to: certa – 30cm, dorsz – 35cm, flądry (gładzica, stornia, zimnica) – 25cm, jaź – 25cm, leszcz – 40cm, łosoś – 60cm, okoń – 20cm, płoć – 20cm, sieja – 40cm, turbot (skarp, nagład) – 30cm, troć wędrowna – 50cm, węgorz – 50cm, wzdręga – 20cm, belona – bez wymiaru, pstrąg tęczowy – bez wymiaru. Organizator nie zapewnia przynęt dla zawodników.
Sygnały w turze zawodów:
Pierwszy sygnał – na 60 min. przed rozpoczęciem tury – przygotowanie do wędkowania.
Drugi sygnał – rozpoczęcie wędkowania.
Trzeci sygnał – na 5 min. przed zakończeniem – nakaz wyjęcia jednej wędki.
Czwarty sygnał – zakończenie wędkowania.
Koszty uczestnictwa. Zawody organizowane są na zasadzie pełnej odpłatności kosztów poniesionych przez organizatora. Pełna opłata startowa w wysokości 230,00 zł brutto (185,37 zł netto + VAT) od zawodnika lub 100,00 zł brutto ( 81,30 zł netto + VAT) od trenera, obejmuje koszty suchego prowiantu dla zawodników i trenerów, diet sędziowskich, obsługi biura zawodów, identyfikatorów, pamiątkowych koszulek i czapek dla zawodników i trenerów, kolacji dla zawodników i trenerów w dn.31.05.2019 i integracyjnej kolacji grillowej w dn. 01.06 2019, oraz pozostałe koszty organizacyjne. Koszty noclegu i pozostałe koszty wyżywienia zawodnicy ponoszą samodzielnie.
Wpłaty z adnotacją „PUCHAR MIKADO 2019 ” należy kierować na
nr konta BANK PEKAO I O SŁUPSK 26 1240 3770 1111 0000 4068 2901 do 10.05 2019. Wszyscy zawodnicy i trenerzy zobowiązani są do podania swoich danych na karcie zgłoszenia. W celu rezerwacji noclegu (60 zł/os/doba w pokojach 2, 3 i 4 osobowych) i wyżywienia ( dwa obiady po 25 zł i dwa śniadania po 20 zł zł) w O. W. „Niezapominajka” w Ustce, w którym będzie mieściło się biuro zawodów, proszę o wpisanie tak lub nie na karcie informacyjnej. Proszę też o zaznaczenie w karcie informacyjnej rozmiaru M, S, L, XL, XXL dla dobrania właściwych rozmiarów pamiątkowych koszulek dla zawodników i trenerów (Karta informacyjna w załączeniu).
Zgłoszenia zawodników i trenerów wypełnione według załączonego wzoru należy wysyłać pocztą e-mail na adres: pzwslupsk@wp.pl do dnia 10.05.2019.
Łowisko:
Stanowiska wędkarskie rozstawione będą co 50 m. Decyzję o wyborze sektorów podejmie Sędzia Główny na odprawie technicznej.
PROGRAM ZAWODÓW
31 maj 2019 (piątek)
13.30 – 14.00 Otwarcie biura zawodów, przyjmowanie zawodników.
14.00 – 14.10 Otwarcie zawodów w O.W. ”Niezapominajka”
14.10 – 14.30 Odprawa techniczna, losowanie sektorów i losowanie stanowisk.
14.30 – 15.00 Obiad (dla osób z wykupionymi posiłkami).
15.00 – 16.00 Przejazd na sektory, dojście zawodników na stanowiska.
16.00 – 17.00 Organizacja stanowiska przez zawodnika.
17.00 – 22.00 I tura zawodów.
22.00 – 22.30 Powrót do bazy zawodów.
od 22.30 Kolacja.
01 czerwiec 2019 (sobota)
09.00 Ogłoszenie wyników I tury zawodów
09.00 – 09.30 Śniadanie (dla osób z wykupionymi posiłkami).
14.30 – 15.00 Obiad (dla osób z wykupionymi posiłkami).
15.00 – 16.00 Przejazd, dojście zawodników na wcześniej wylosowane stanowiska.
16.00 – 17.00 Organizacja stanowiska przez zawodnika.
17.00 – 22.00 II tura zawodów.
22.00 – 22.30 Powrót do bazy zawodów.
od 22.30 Integracyjna kolacja grillowa.
02 czerwiec 2019 (niedziela)
8.00 Nieoficjalne ogłoszenie wyników.
9.00 – 9.30 Śniadanie (dla osób z wykupionymi posiłkami).
9.30 – 10.00 Oficjalne ogłoszenie wyników zawodów, wręczenie pucharów i
dyplomów, uroczyste zakończenie zawodów.
10.00 Zamknięcie biura zawodów.
Uwaga ! Organizator zastrzega sobie prawo do wprowadzenia zmian w programie zawodów.
Zawodnicy zgłaszający się do zawodów wyrażają zgodę na przetwarzanie danych osobowych, publikowanie ich nazwisk na listach wyników, zamieszczanie zdjęć wykonanych podczas zawodów na stronie internetowej okręgu itp.
Siedziba i biuro zawodów mieścić się będzie w Ośrodku Wypoczynkowym „Niezapominajka” w Ustce www.niezapominajka.afr.pl . Wszelkich informacji dodatkowych w sprawach sędziowskich udziela kol. Józef Janowski tel.783294188.
V-ce prezes ds. sportu
ZO PZW w Słupsku
Stanisław Szymański