Zarząd Okręgu Polskiego Związku Wędkarskiego w Słupsku zawiadamia, że w dniach 04 – 06 października 2019r. na zlecenie Zarządu Głównego PZW na rzece Łupawa od miejscowości Podkomorzyce do miejscowości Damno odbędą się Mistrzostwa Polski seniorów, oraz od miejscowości Drzeżewo do miejscowości Zgojewo – Mistrzostwa Polski juniorów w Wędkarstwie Muchowym w klasyfikacji drużynowej i indywidualnej,
Baza zawodów mieścić się będzie w Ośrodku Wypoczynkowym NIEZAPOMINAJKA, Ustka, ul. Rybacka 2a, tel. 59/81-46-331
Do punktacji będzie zaliczany lipień, pstrąg tęczowy, pstrąg źródlany, płoć, jelec, jaź.
W Mistrzostwach Polski w dyscyplinie muchowej we wszystkich kategoriach prawo startu maja zawodnicy według Zasad Organizacji Sportu Wędkarskiego PZW.
Zawodnicy powinni posiadać:
Mistrzostwa zostaną rozegrane zgodnie z Zasadami Organizacji Sportu Wędkarskiego -Regulamin Zawodów w Wędkarstwie Muchowym w sektorach:
SEKTOR A – od mostu przy hodowli w m. Podkomorzyce do elektrowni w m. Łupawa
SEKTOR B – 50 m. poniżej elektrowni w Łupawie do mostu drogowego w m. Łebień
SEKTOR C – 50 m. poniżej mostu drogowego w m. Łebień do mostu drogowego w m. Damno
SEKTOR J – 50 m. poniżej elektrowni w Drzeżewie do zwalonego mostu w m. Zgojewo.
Stanowiska dwuosobowe około 300m
Odcinek na którym odbędą się zawody będzie zamknięty dla wędkarzy nie startujących w zawodach od 04.10.2019r. do 06.10.2019r.
Rzeka Łupawa na odcinku od mostu w m. Podkomorzyce do mostu drogowego w m. Damno oraz od elektrowni w m. Drzeżewo do m. Zgojewo w dniach od 23.09.2019r. do 04.10.2019r. zostaje wyłączona z wędkowania dla osób biorących udział w zawodach (zawodnik, trener, kierownik drużyny), pod rygorem dyskwalifikacji z zawodów.
KOSZTY UDZIAŁU W ZAWODACH.
Koszty zakwaterowania i wyżywienia – 240 zł.
– wyżywienie od kolacji w piątek do obiadu w niedzielę ( 6 posiłków)
– nocleg dnia 04/10.2019r. i 05/10.2019r.
Koszty zakwaterowania i wyżywienia do zapłaty we własnym zakresie przez zawodnika.
Opłata startowa seniorzy – 515 zł brutto (418,70 zł netto + VAT)
Opłata startowa juniorzy – 470 zł brutto (382,11 zł netto + VAT)
Koszt osoby towarzyszącej wynosi 200 zł brutto (162,60 netto + VAT)
Opłatę startową należy przekazać na konto Zarząd Okręgu Polskiego Związku Wędkarskiego Al. 3-go Maja 65A 76-200 Słupsk PKO SA o/Słupsk nr konta; 26 1240 3770 1111 0000 4068 2901. Okręg nie przyjmuje wpłat za wyżywienie i nocleg, a wyłącznie opłatę startowa.
ZGŁOSZENIA:
Zgłoszenia tylko pisemne wraz z imiennym składem drużyny (karta zgłoszenia w załączeniu) prosimy przesłać do biura Zarządu Okręgu PZW Słupsk najpóźniej do 20 września 2019 r. mailowo – pzwslupsk@wp.pl. Przy zgłoszeniu należy podać rozmiar koszulki (S, M, L, XL, XXL itd.)
Zgłoszenia dokonane po terminie 20 września 2019 r. nie będą brane pod uwagę. W przypadku zgłoszenia Mistrza Okręgu prosimy dołączyć protokół z Mistrzostw Okręgu.
Łowiska treningowe;
– od mostu drogowego w m. Damno do cofki w m. Drzeżewo
– od elektrowni w m. Żelkowo do mostu w m. Siecie
– od stawów hodowlanych w m. Kozin do mostu drogowego w m. Podkomorzyce
Na treningu obowiązuje posiadanie składki na wody krainy pstrąga i lipienia (górskie) okręgu Słupsk.
UWAGA; Sektory i miejsca treningowe mogą ulec zmianie, po zamknięciu listy startowej.
SKŁAD KOMISJI SĘDZIOWSKIEJ:
Sędzia główny: Jerzy Łucki
Z-ca sędziego głównego: Józef Janowski
Sędzia sekretarz: Bogumił Stadler
Sędziowie sektorowi: Stanisław Szymański
Jarosław Ilgert
Piotr Mędrkiewicz
Artur Wysocki
PROGRAM ZAWODÓW:
04.10.2019r. (piątek):
– 08.30 – 15.00 – trening, łowisko treningowe
– 15.30 – 17.30 – przyjmowanie drużyn – rejestracja,
– 18.00 – kolacja,
– 19.00 – uroczyste otwarcie Mistrzostw
– 20.00 – odprawa głównej komisji sędziowskiej
– 20.30 – odprawa ekip kierowniczych i losowanie
05.10.2019r. (sobota):
– 05.00 – 06.00 – śniadanie,
– 06.00 – 07.30 – rozwiezienie zawodników i sędziów na stanowiska,
– 07.30 – 08.30 – przygotowanie do zawodów,
– 08.30 – 11.30 – pierwsza tura zawodów,
– 11.30 – 13.30 – przejazd między sektorami, posiłek,
– 13.30 – 14.00 – przygotowanie do zawodów,
– 14.00 – 17.00 – druga tura zawodów,
– 17.00 – 18.30 – powrót zawodników do bazy,
– 18.30 – 19.30 – kolacja,
– 19.30 – ogłoszenie wyników po dwóch turach,
– 20.00 – bankiet
06.10.2019r. (niedziela):
– 06.00 – 07.00 – śniadanie,
– 07.00 – 08.30 – rozwiezienie zawodników i sędziów na stanowiska
– 08.30 – 09.30 – przygotowanie do zawodów,
– 09.30 – 12.30 – trzecia tura zawodów,
– 12.30 – 14.00 – przywiezienie zawodników do bazy zawodów,
– 14.00 – 15.00 – obiad i praca komisji sędziowskiej,
– 15.00 – 15.30 – ogłoszenie wyników trzeciej tury,
– 16.00 – wyniki oficjalne zawodów, wręczenie nagród, zakończenie zawodów,
Wiceprezes ds. sportu
(-) Szymański Stanisław